Следвайте Гласове в ТелеграмКирил Петков е предложил на журналистът от Бивол Асен Йорданов

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКирил Петков е предложил на журналистът от Бивол Асен Йорданов
Коментари Харесай

Асен Йорданов: Кирил Петков опита да ме корумпира, искаше да закрия Биволъ и да стана министър, след разследването ни за завода за електромобили

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Кирил Петков е предложил на журналистът от " Бивол "  Асен Йорданов да стане министър и да закрие уеб страницата си, тъй като е бил сърдит от следствие за немските вложители, които трябваше да построят най-големия цех за електрически автомобили на Балканите. 

" Закривай го тоя уебсайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда министър председател. Обещаваше ми министерски пост. Бях шокиран. Отказах. Опита се да ме корумпира. Това е невиждан акт, да корумпираш публицист. Изборите не бяха минали ", раказа в предаването " Студио Х " журналистът от " Бивол " Асен Йорданов.

Според Асен Йорданов е било в стила на Петков да дава обещание постове.

" През 2021 година излязохме с следствие, в което доказахме порочната същина на така наречен немски вложители, които трябваше да построят най-големия цех за електрически автомобили. Че дори им беше гласувана държавна безплатна помощ в размер на 34 млн. лева Разследвахме и се оказа, че няма никакви немски вложители, че това е една офшорка, която е записана в Холандия, пък зад нея стоят едни български и едни албански олигарси, които преди време са били разследвани от НАТО по подозрения за трафик на хероин ", напомни събитията журналистът.

" Работата беше много съмнителна с безусловно неопровержими обстоятелства и условия и казахме тогава, че желаеме от Кирил Петков и държавното управление меморандума. Това беше по времето на второто служебно държавно управление, когато той беше излязъл от властта, с цел да си направи партията ", изясни Йорданов.

И показа какво му е споделил тогава Кирил Петков: " Звънна ми по телефона, сподели ми: Защо ги правиш тия работи? За какво ти би трябвало да ги правиш тия неща? Ти знаеш ли по какъв начин ми вредиш? Казах му, че партията му не ме интересува, тъй като съм проверяващ публицист, който си прави работата. Допълних, че нищо не съм направил, а просто желая обществена информация. Той сподели: Това са нелепости и простотии. Какъв е тоя уебсайт? Що се занимаваш с нелепости? Закривай го тоя уебсайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда министър председател. Обещаваше ми министерски пост. "

Йорданов посочи, че тогава Петков му е обещавал министерски пост.

" Бях шокиран и му отхвърлих. Тогава ми предложи да му стана консултант. Искаше да ме корумпира, да корумпира водещ публицист, с цел да не проверява. Да си обезпечи медиен конфорт против това да обещае да ти вкара във властта. Той знаеше, че ще стане министър-председател ", приключи Асен Йорданов.

„ Опитва се да те корумпира. Аз съм имал подобен случай. Ставаше въпрос за една обява в „ Бивол ”, която засягаше т. нар цех за коли, този план се представяше като най-успешния му. Той не се случи, само че 2021г. „ Бивол ” излезе с следствие, в което потвърди порочната същина на т. нар немски вложители, които трябваше да построят най-големия цех за електрически автомобили, че дори им беше гласувана държавна безплатна помощ в размер на към 34/36 млн. лева, не си припомням. Ние разследвахме. Оказа се, че няма никакви немски вложители. Това е една офшорка, която е записана в Холандия, пък зад нея стоят едни български олигарси и едни албански олигарси, които преди време са били разследвани от НАТО за търговия, по подозрения за трафик на хероин от Афганистан за Европа. Абе, едни съмнителни работи. Неопровержими обстоятелства. Искахме да забележим от Петков този меморандум. Това е още по време на служебното държавно управление. Кирил към този момент беше излязал, с цел да си прави партия. Звънна ми по телефона, сподели ми: Защо ги правиш тия работи? За какво ти би трябвало да ги правиш тия неща? Ти знаеш ли по какъв начин ми вредиш? Казах му, че партията му не ме интересува, тъй като съм проверяващ публицист, който си прави работата. Допълних, че нищо не съм направил, а просто желая обществена информация. Той сподели: Това са нелепости и простотии. Какъв е тоя уебсайт? Що се занимаваш с нелепости? Закривай го тоя уебсайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда министър председател. Обещаваше ми министерски пост. Бях шокиран. Отказах. Опита се да ме корумпира. Това е невиждан акт, да корумпираш публицист. Изборите не бяха минали “, описа Йорданов и удостовери, че Петков очевидно авансово, преди изборите, е знаел, че ще е министър председател.

Атанас Русев от „ Да запазим Корал “ пък описа, че две седмици откакто е подал сигнала за Корал са го викнали на разпит: „ Всичко при мен е електронно. Бяхме приложили документи от Агенцията по вписванията. Най-фрапиращото беше, че първият документ, който ни подадоха, на него видях-картинка с подписа, залепена върху листа. Питаха ме дали ми е познато нещо? Бях учуден. В Агенцията се появяваше информация, след това изчезваше. Чудихме се, за какво от Столична дирекция на вътрешните работи, всичко е отишло в Бургас. … Активно следствие. Прокуратурата загатна, че това е върхът на някакъв айсберг – не знаем какво и по какъв начин се движи “.

„ Сигналът е от преди 10 месеца. Това от ДАНС – мисля, че хората си свършиха работата. Ние подаваме сигнал през юни. Сигналът бе пратен в СГП, получих съобщение от там, че е трансфериран в СРП “, сподели той.

„ Тръгна се от Михаил Станчев, протеже на Петко Петков, жена му беше назначена в Министерство на туризма. Който беше на плажа, той беше назначен. Кирчо си правеше назначения както си искаше. Всичките си станаха депутати и всякви. Всичките ония дето бяха на плажа. Ква е тая смяна? “, заключи Русев.

„ Ами аз? 20 години Кирил и Петко са ми били другари, едни от най-близките. Просто… играха някаква роля. Използваха чиста идея, с цел да влязат в политиката. Всички знаят за концепциите, за написаните неща. През 2012 аз съм представял пред Екатерина Захариева всичко. Всичко е било игра. Кирил се съветваше със Спас Русев. Като стана министър председател, не можах да допускам. А Спаси Пирин?? Знаете ли за каква идиотщина става въпрос? Над 300 дни съм бил на митинги. Правихме проекти с Кирил и Василев по какъв начин да се разкриват офшорки. Всичките му сметки (на Кирил) са в Първа инвестиционна…. Мога да описвам до на следващия ден. Да, дума против дума. Знаете ли кво ми сподели? Каза, знаеш ли ква спекулация е да си кмет на София. Минаха оттогава 6/7 години, просто се сетих за тоя миг. Всичко е било предначертано. Като взех решение да апелирам предлагането за дупчене на Шел на газ, той ми звънна, сподели, че е по-добре да не апелирам. Защото съм щял да забавя с две години нещата. По-добре да били те…. Мога да приказвам до на следващия ден. Това не е една история, това са 100! “, изясни Русев.

„ За народен представител е по-интересно. Каза ми, ей знаеш ли кво е да си народен представител. Ходиш 3 дни на работа. Вземаш 10 бона. 3 пъти ми звъня. Очаквах да ми каже, че ще се борим. Той ми приказва за пари, това му е ръководството. Кирил нямаше хора, Петко звъня да търси за министри. Тези Кирил и Петко, това са търговци. Това са едни процеси, които не можете да си ги визиите. А какви смс-си получава за автомагистралите, не ми се приказва. Дунчев им скапе всичко. Оклеветиха го. Къде е той в този момент? Да не не преставам. За мен персонално, Подмяната и Демократична България, за Христо няма да си разтварям устата. Там какви описи за депутати видях… Казах на Христо, единствено да те видя на митинг в София, ще стоиш на 50м. от мен. Политическа партия с техните там, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Възраждане, Има Такъв Народ. Всичките би трябвало да се махнат. За 15/20 год. не направиха нищо. Нищо за природата. Горите се изсичат грубо. Всички от партиите се интересуват от това по какъв начин да ядат и да крадат. Нас ни упрекват след това. Това, че някои си мисли, че ни заплаща. Няма ли на тоя свят хора, почтени, а? Ние сме за Делото “, сподели още Русев.

Източници: tribune.bg, pik.bg

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР